Nástavba k objektu v Chebu

Architektonická studie řešila stavební úpravy v Chebu. Na požadavek investora byla připraven návrh, který pomocí nástavby vytvořil samostatnou bytovou jednotku o velikosti 5+kk. Byt má dva vchody, jeden přes hlavní společný vstup do objektu a jeden zcela samostatný, který je řešen venkovním schodištěm a lávkou nad úrovní střechy. Dispoziční řešení vycházelo z prostorových požadavků klientů, kteří si přáli tři dětské pokoje, ložnici, koupelnu, samostatné wc, veliký obytný prostor pro kuchyni, jídelnu a obývací pokoj a dále samostatnou šatnu, místnost pro infrasaunu a místnost pro domácí práce. Koupelna byla řešena mimo základní výškovou úroveň bytu, ze kterého se zvoleným řešením stal mezonet. Součástí návrhu vznikla i krytá venkovní terasa, která je ze zahrady přístupná lávkou a ocelových schodištěm.

Celá nástavba byla řešena jako lehká dřevěná sendvičová konstrukce s dřevěnou provětrávanou fasádou. Důvodem tohoto konstrukčního řešení bylo co nejméně přitížit stávajícím základovým konstrukcím.

Autor návhru: Ing.arch. Tomáš Irber, Ing.arch.Iveta Nováková
Konzultace: Mgr. Libuše Irberová

Fáze projektu: Architektonická studie.

Prohlédněte si galerii s návrhem: