Písecká “Polévkárna”

fast food outlets in the sand

The layout respects the spatial possibilities of the house in the street. Chelčického. The idea was to create as many seats as well as a functioning traffic zone. Opposite the main entrance is designed box with seats, which creates a one-way access to the register. Back box are used to presenting and selling additional products. In the process towards the checkout customers can choose meals from individual counters (salads, soups, coffee + complementary goods). At the end of all pay for purchased treasures and go eat food to tables. Background for the operator is provided at the back of the room and is in direct relation to the storage space, dishwashing and food preparation, where will be served gourmet food tray. In the upper part are designed light butenes, presenting daily menu and prices of individual foods and currencies. In the corner is planned lift shaft, which is used for direct connection with the kitchen on the premises in 1.np. Wall with two small windows were decorated with bands pictographs. In the visualizations were used glyphs corresponding topics stores and fast food. Based on the size of the glyphs suggest visualizations to edit individual images and reduce a number of times to repeat, for the desired intention to create the impression of a continuous web with images.

In the courtyard is designed seasonal outdoor seating area partly covered by shielding sheets. Seating is considered out of wooden chairs against the wall of brickwork. Closer to the access road with tiles designed a simple round table and chairs forging. In terms of design, cleanliness, I would recommend wooden furniture to replace air blacksmith chairs and tables on the whole surface. More seating would correspond with the proposed railing and historical characteristics of the house. In the space on the left side of the passage to the courtyard is designed a small playground with a climbing frame, sandpit and attractions in the form of breeding guinea pigs enclosure.

Author study: IRBER ARCHITECTS (Ing.arch. Tomas Irber, Veronika Kupcová)
Consultation: Mgr. Libuse Irberová

Study: October 2017